Pompoenpitten

Soorten:
De pompoenpitten die Pizano levert, verdelen we in 2 soorten:

  • GWS (Grown Without Shell), de naakte pompoenpit dus. Beoordeeld in klasse A of AA.
  • SS (Shine Skin), deze groeit in een witte schil en hebben na het pellen een glans over zich heen.

Verpakkingseenheden:
20kg, 25kg, bigbags, verpakking op aanvraag.

 

Productinformatie

De witte pompoenpitten zijn herkenbaar vanuit de alom bekende pompoenen. De naakte groene voedzame pompoenpitten komen uit de speciaal voor onze consumptie gekweekte olie pompoenen. De teelt van deze pompoenen vindt op grote schaal plaats in Oost-Europa en Oostenrijk. Deze groene eetbare pompoenpit wordt ook wel Pepita de Calabaza genoemd.

 

Pompoenen groeien en rijpen op nutriëntrijke en schone grond in een landklimaat. De oogst van onze pompoenpitten gebeurt machinaal. De oogsttijd is september/oktober. De zaden worden vervolgens uit het vruchtvlees van de pompoen verwijderd, geschoond en gedroogd.

 

Gezond
De pompoenpitten zijn een bron van vitamine E en B, koper, mangaan, kalium, calcium en ijzer en bevatten rijkelijk magnesium. Hét mineraal dat zorgt voor de opbouw van botten en de rekbaarheid van spieren. Tevens zijn ze een boost voor het regelen van de bloeddruk en bloedsuikerspiegel. Net als bij vele andere pitten worden pompoenpitten ook genoemd in het rijtje antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Dat ze eveneens rijk zijn aan olie en omega 3-vetzuren, maakt dat de pitten goed zijn voor hart en bloedvaten.